Howard Booysen – nyt vinhus

Så er vinen fra Howard Booysen kommet hjem.  Der er tale om en super lækker Riesling, HB Riesling 2010 og en flot og elegant Cinsault, Pegasus Cinsault 2011.

I uge 28 skrev vinavisen.dk følgende om Howard Booysen:

Klarer selv al arbejdet
Dagen bød også på fire repræsentanter for “morgendagens stjerner” – eller ”the young guns”, som de kaldte sig selv. Her imponerede Peter-Allan Finlayson med sine vine fra vingården Crystallum, der herhjemme forhandles af SA Wineimport. Imponere gjorde også Howard Booysen med sin Riesling, som man bestemt må håbe en dag finder vej til de danske forretningshylder. Den er allerede berømmet i Sydafrika, og har fået 4 ½ stjerne i John Platters guide over sydafrikanske vine. Booysen var et typisk eksempel på disse unge sydafrikanske vinproducenter, hvis entusiasme er lige så stor, som vinproduktionen er lille. Under sin præsentation viste han et billede af en meget gammel ladvogn, som han med et stort smil sagde, at han havde indrettet som kontor. Han er alene om al arbejdet i vineriet, og om aftenen har han job som tjener i en restaurant. Ligesom de andre unge vinproducenter har han ambitioner om at skabe vine, der går nye veje – og ikke mindst at genopvække druer, som stort set ikke anvendes længere i Sydafrika. Han spåede især Riesling og rødvinsdruen Cinsault en stor fremtid. Det er druer, man i stigende grad vil få brug for med de klimatiske ændringer, der allerede præger den sydafrikanske vinindustri, mente Booysen.

Læs mere om Howard Booysen nedenfor i mit indslag fra 10. marts, hvor vi mødte Howard i Sydafrika.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.