Howard Booysen – The Young Gun

Efter vor møde med Ken Forrester, kørte vi over på restaurant Winery Road 96, hvor vi mødtes med Howard Booysen.

Howard er en af Sydafrika’s nye unge winemaker’ere og Wine of South Africa (WOSA) har valgt Howard som en af ”the young guns” i den sydafrikanske vinindustri.

Howard fremstiller i dag 3 vine og hans årlige produktion udgør ca. 23.000 flasker. Han producerer Pegasus Riesling, HB Riesling og Pegasus Cinsault.

Jeg har smagt Howard’s vine før, men jeg bliver stadigvæk overraskede over kvaliteten.  Pegasus er Howard’s value for money serie og især Cinsaulten importerer.

Druerne køber han i Stellenbosch og hans cinsault 2011 byder på friske mørke bærtoner og et strejf af hvid peber tilfører en krydret profil til bouqueten. Man aner også mørk chokolade og mokka i smagen.  Det er en elegant og struktureret vin med bløde og runde tanniner og en vedvarende eftersmag.

HB Riesling 2010 er et mesterstykke.  Fin balance mellem frugt og petroleum i næsen og en gennemført eftersmag af passionfrugt og citrus gør denne Riesling til Sydafrika’s bedste – efter min mening.

Vi har derfor aftalt med Howard Booysen, at vi begynder med at importere Pegasus Cinsault 2011 og HB Riesling 2010 og disse vine kommer til DK i slutningen af april måned.

 

Howard Booysen på Winery Road 96

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.