Familien Beukes

Jeg har kendt Anton og Petro Beukes siden 2005, hvor Anton var winemaker hos Môreson. I dag arbejder han som General Manager & Winemaker hos Hoopenburg i Stellenbosch.

Anton og Petro bor sammen med deres 2 børn, Andreas og Martinn, i Val d’ Vie Estate, som er et nybyg område mellem Franschhoek og Paarl.  Val d’ Vie har deres eget polo hold og lørdag aften var vi nede og se en kamp – meget spændende og en interessant sport.

Petro, som arbejder hos Glen Carlou, inviterede os på middag på Glen Carlou’s restaurant.  Dejlig mad og godt selskab er jo altid godt, men jeg havde ikke høje forhåbninger til deres vin, som jeg har smagt et par gange i Danmark.

Vi startede med deres ”standard” serie, som ikke medførte den store begejstring hos undertegnede.  Så kom vi til deres flagships og her kom så overraskelsen. Ikke deres Quartz Stone Chardonnay (som ellers får 4 ½ stjerne af Platter), men der i mod Gravel Quarry Cabernet Sauvignon 2008.  Dette er den bedste Cabernet, som jeg har smagt i mange årFantastisk balance, flotte røde bær og en elegant tannin gør dette til et super glas vin.  Vi blev så glade for den, at vi købte 24 flasker på stedet.  Kjær & Sommerfeldt importerer Glen Carlou i Danmark, såfremt man ønsker at prøve denne fantastiske vin.

Vi var også en tur forbi Hoopenburg Wine Estate i Stellenbosch.  Jeg skulle smage på nogle nye blends med Anton, da vi gerne vil have en ”billig/value for money” rød blend fra dem.  Vi smagte til par forskellige blends og især en Shiraz/Cabernet blend 2008 (85% Shiraz og 15% Cabernet) var utrolig lækker og imødekommende.  Jeg reserverede med det samme 6.000 flasker heraf, hvoraf de 1.800 kommer hjem i slutningen af maj måned. Her ud over smagte vi de nye årgange af Integer Chardonnay, Integer Shiraz, Integer Cabernet Sauvignon, Bush Wine Chardonnay og Bush Wine Shiraz og jeg kan kun sige en ting – kvaliteten bliver kun bedre og bedre! Jeg kan mærke, at Anton har taget over og han er en af de bedste winemakers i Sydafrika til at ramme danskernes smag. Hoopenburg Bush Wine serien har også en Pinot Noir, som jeg ikke tidligere har smagt.  Kan Pinot Noir under 100 kr smage godt? Mit umiddelbare svar var NEJ – men endnu engang må jeg tage mine ord tilbage. Hoopenburg Bush Wine Pinot Noir er en elegant og frugtig Pinot, som unden problemer kan matche andre Pinot’er, som koster over 200 kr.  Vi får Hoopenburg Bush Wine Pinot Noir hjem i slutning af maj måned.

Alle vinene fra Hoopenburg er fremstillet af druer fra Bush Wine stokke. Dette betyder, at stokkene ikke er bundet op og udbyttet ligger normalt signifikant under ”normale” marker. Vinen bliver normalt mere koncentratet (lavere udbytte per HA) og med den rigtige winemaker ved roret, får man lækre og robuste vine ud af disse marker. Hoopenburg er et godt eksempel herpå og vi kommer til at se meget mere til Hoopenburg i Danmark de næste par år.

Dear Petro, Anton, Andreas & Martinn,

Thank you for your hospitality.  We had an excellent time with you and your new place is very beautiful and lovely.  Our dinners have been “lekker” and we have enjoyed your company tremendously. Looking forward to see you in South Africa again and our homes are always open for you in Denmark.

Cheers,

Soren & Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.